|
פתרונות מיסוי לחברות ועסקים
|
המגמה הכללית שעוצבה בדיני מסים, מגמה המעדיפה את המהות הכלכלית בהתאם למציאות המשתנה ואשר תקיים מערכת מס הוגנת כלפי נישומים.
שיקולי המס הינם שיקולים מרכזיים בעולם העסקים הדינמי בו אנו חיים. אנו עדים לתהליכים של גלובליזציה, של פריצת גבולות כלכליים. חדשות לבקרים מתפתחים מכשירים פיננסיים חדשים ומבוצעות עסקאות חדשות ומורכבות .
לא נמאס לך לסבול ולשלם מסים שאינם "מס אמת" ? בעוד עסקים אחרים הנהנים משירותנו נהנים מפתרונות מיסוי יצירתיים !
אז איך אנו יכולים לעזור לך?
למציאת פתרונות יצירתיים אתם מוזמנים להצטרף אלינו - עכשו הזמן ליצירת קשר
מחלקת המסים שלנו מספקת לך בין היתר :
- ליווי בכל אחד משלבי העסק ,תוך שימת דגש על היבט המיסוי ( משלב ההקמה ,הצמיחה, התבססות ועד שלב המימוש (EXIT ) .
- סיוע וליווי בדיוני שומות בכל תחומי המס ( מס הכנסה ,מס ערך מוסף ,מס שבח וכו') .
- תכנון והערכות מס במגמה לצמצם את נטל המס על תאגידים, ויחידים וכו' .
מעוניינים להתעדכן/לעזור לחבר/ה - לרשותכם עדכונים,מאמרים,רשימות ומידע רב .
התפיסה העסקית במציאת פתרונות מיסוי :
"...הצדק מחייב כי המס שיוטל יהיה מס אמת, כלומר מס על פי המצב העובדתי הנכון של הנישום, ולא על סמך הנחה עובדתית מסויימת היכולה להיות נוגדת למציאות "
בענין מ.ל. השקעות ופיתוח בע"מ (ע"א 4271/00 ) | " ... אין להם לחוקי המס כללי פרשנות משלהם. חוק מס יש לפרשו על פי התכלית המונחת בבסיסו "
בענין קיבוץ חצור (ע"א 165/82 ) | "כללים אלה, המשמשים לפירוש חוקים בדרך כלל, משמשים גם לפירושם של חוקי מסים. אין להם לחוקי המס כללי פרשנות משלהם... כמו כל חוק אחר, גם לעניין חוק מס, נקודת המוצא היא לשון החוק, והשאלה היא אם לאפשרויות השונות יש עיגון, ולו מינימלי, בלשון ההוראה. מבין האפשרויות הלשוניות השונות, יש לבחור אותה אפשרות המגשימה את מטרתה של חקיקת המס. לעתים מטרת החקיקה היא הטלת מס, ולעתים מטרתה היא פטור ממס. בזו כבזו, על הפרשן ליתן אותו פירוש המביא להגשמת תכלית החקיקה..."
בענין סילבאן שיטרית (ע"א 10666/03 ) " .... אין ספק כי סעיף .... לפקודה, כנוסחו במועדים הרלבנטיים, טמן בחובו הטבת מס. אין גם ספק כי זכותו של הנישום לנצל הטבת מס זו. עצם ניצולה של ההטבה הוא פעולה לגיטימית שאין בה כל פסול ואין כל מקום להתערב בה. אלא, שלעתים, לאור הנסיבות הסובבות את ניצול ההטבה, הופך הניצול לניצול בלתי לגיטימי ........ קו הגבול בין "עיסקה כשרה" ל"עיסקה מלאכותית", בין "ניצול לגיטימי" ל"ניצול בלתי לגיטימי" איננו פשוט. הוא נעשה ממקרה למקרה על פי כלל הנסיבות. מבחן העל הוא מבחן האיזון המהותי בין זכות הנישום לתכנון מס ובין האינטרס הציבורי בקיום מערכת מס שוויונית וצודקת. מבחן העזר לכך, כפי שפותח בפסיקה ענפה וממושכת בישראל ובעולם הוא מבחן הטעם המסחרי " .
בענין גלמן מינץ (ע"א 3196/01 ) " עיקרון יסוד בדיני המס הוא העיקרון כי יש למסות כל עסקה על פי מהותה הכלכלית. החזות החיצונית שהצדדים ביקשו להעניק לעסקה איננה מכרעת בדבר מהותה ובדבר תוצאות המס .. תוצאות המס של העסקה נגזרות על פי מהותה הכלכלית, ללא צורך בשימוש בנורמה האנטי תכנונית, בדבר עסקה מלאכותית אשר בסעיף 86 לפקודת מס הכנסה "
|
|
|
|
|