בהתאם לאמור בסעיף 26 להוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), התשל"ג – 1973 ( להלן ה"הוראות ") יש לערוך מיפקד מלאי :
נוהל עריכת מפקד המצאי
(א) נישום החייב לפי הוראות אלה לערוך רשימת המלאי יפקוד את המצאי ליום המאזן של כל הטובין שבבעלותו או ברשותו, לרבות הטובין השייכים לאחרים.
(ב) נישום רשאי לפקוד את מצאי הטובין תוך חודש ימים לפני יום המאזן או אחריו ולערוך לאחר מכן את התיאום הדרוש לקביעת ערך המלאי ליום המאזן, ובלבד שנישום הרוצה לערוך את מפקד המצאי יותרמעשרה ימים לפני יום המאזן או אחריו יודיע על כך בכתב מראש לפקיד השומה.
(ג) (1) בכפוף לאמור בפסקה (2) נישום המנהל ספר תנועת המלאי בצורה המאפשרת קביעת יתרות רשאי לפקודאת מצאי הפריטים השונים במועדים שונים במשך השנה, בתנאי שפקד כל פריט לפחות אחת לשנה, וערך רשימות מצאי של הפריטים שנפקדו ליום המפקד או ציין את תוצאות המפקד בספר תנועת המלאי והביא בחשבון את התיאומים הדרושים בעת עריכת רשימת המלאי ליום המאזן;
(2) בחר הנישום בשנת מס פלונית לפקוד את המצאי בהתאם לאמור בפסקה (1) יודיע על כך בכתב לפקיד השומה לא יאוחר מתחילת שנת המס; פקיד השומה רשאי תוך ארבעה חדשים מתחילת שנת המס להורות לו בכתב על עריכת מפקד המצאי כאמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב).
(ד) רשימת המלאי על פי סעיף קטן (א) תיערך על יסוד רשימת מפקד המצאי או כהשלמתה, או על יסוד ספר תנועת המלאי במקרים שבהם בחר הנישום במפקד המצאי כאמור בסעיף קטן (ג); רשימת המלאי תכלול, בין היתר, את הכמויות ואת ערך היחידה לצורך חישוב המלאי שבבעלות הנישום,וכן את הטובין שברשותו של הנישום השייכים לאחרים, וזאת בציון שמות הבעלים ומעניהם.
רשימת מפקד המלאי
תיעוד פנים שהוא רשימת מפקד המצאי יכלול:
1. מספר עוקב לכל גליון. 2. תאריך מפקד המלאי. 3. המקום בו מאוחסן המצאי. 4. תיאורם של הטובין באופן המאפשר את זיהוי סוג הטובין, טובין מיושנים, מקולקלים,במחזור איטי פסולת וכו' וכן טובין השייכים לאחרים – יצוינו בסימון מתאים. 5. היחידה שלפיה נמדדת הכמות. 6. כמות הטובין. 7. שמות הפוקדים. 8. חתימת הפוקדים לכל גליון.
|